Розділи сайта
Новини
Екологічний форум «Еко-лідери для майбутнього!»

Захід було проведено в рамках проекту ««Еко-лідери для майбутнього!» під відкритим небом», реалізація якого здійснюється за рахунок коштів Бюджету громадських ініціатив Вінницької міської об'єднаної територіальної громади у 2020 році, у формі онлайн-конференції із застосуванням сервісу Zoom. 

До участі у форумі долучилися учителі природничих дисциплін та представники учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти м. Вінниці.

З вітальним словом перед учасниками форуму виступили директор Департаменту освіти Вінницької міської ради Яценко О.В., директор закладу Костюк В.М.
Учасники форуму взяли активну участь в обговоренні актуальних питань екологічного виховання учнівської молоді. До уваги учасників заходу було презентовано проект «Створення парку-музею Подільського каменю на території КЗ «ЗШ I-III ст. №19 ВМР»», реалізація якого здійснена за рахунок коштів Бюджету громадських ініціатив м. Вінниці у 2019 році. Перед учасниками виступили ініціатори створення парку-музею Щербацький Д.В., директор закладу у 2009-2012 рр., Котловий О.І., ландшафтний дизайнер, Дручинський А.М., Голова Наглядової Ради Фонду Громади «Подільська Громада»». Доктор географічних наук, професор природничо-географічного факультету ВДПУ ім. М. Коцюбинського Денисик Г.І., висвітлив проблему «Музеї під відкритим небом та їх роль в екологічному вихованні школярів».
Лідери учнівського самоврядування закладу Дацкова Дар'я та Гончарук Яна презентували учасникам проект учнівських екологічних ініціатив «Компостування - сучасний тренд!», а також поділились досвідом нашої школи щодо сортування та роздільного збору сміття. Досвідом реалізації екологічних проєктів в комунальному закладі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Вінницької міської ради» поділився з учасниками форуму учень 9-Б класу Голумбйовський Богдан.
Учнями школи та кандидатом географічних наук, старшим викладачем природничо-географічного факультету ВДПУ ім. М. Коцюбинського Войною І.М. для учасників форуму було проведено відеоекскурсії «Історія створення парку-музею Подільського каменю», «Парк Подільського каменю сьогодні» та «Гірські породи кристалічного фундаменту Українського кристалічного щита в межах Вінницької області».
Для учнів-членів гуртка екологічного спрямування «Природа навколо нас» в офлайн форматі керівником гуртка Діордійчук В.С. було проведено майстер-клас «Виготовлення трав'янчика».
Адміністрація комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 19 Вінницької міської ради» висловлює щиру подяку усім учням, батькам, працівникам школи, представникам громадськості міста за активну участь у реалізації екологічних проектів в нашій школі, а також усім організаторам та учасникам форуму!
 
Відеозвіти з проведення форуму можна переглянути за наступними посиланнями:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 01
 
02 
 
03 
 
 04
 
 05
 
06
 
 07
 
 08
 
 09
 
 11
 
10 
 
 12
 
 13
 
 14
 
15 
 
16 
 
17 

Дата: 2020-12-14 08:56:06